Ο… ξεκούραστος Καραμανλής για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ÂÏÕËÇ-ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÊÏÉÍÏÂÏÕËÅÕÔÉÊÇÓ ÏÌÁÄÁÓ ÔÇÓ ÍÄ// Ê. ÊÁÑÁÌÁÍËÇÓ.(EUROKINISSI-ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Δεν βγαίνουν οι 180 για κεντροαριστερό υποφήφιο – Πότε θα πει το «ναι» ο πρώην πρωθυπουργός

Ολοένα και κερδίζει έδαφος η κεντροδεξιά επιλογή για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με το όνομα του το πλαίσιο συζητείται όλο και πιο έντονα το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Μπορεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της δικής του υποψηφιότητας όμως τελευταία, οι βουλευτές και τα στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου που τάσσονται υπέρ της εκλογής Κουβέλη από την παρούσα Βουλή φαίνεται πως τον εγκαταλείπουν ενώ συσπειρώνει αυτούς που στραβοκοιτάζουν προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάμεσα στα γαλάζια στελέχη επικρατεί έντονα η άποψη ότι με τον Κουβέλη δε βγαίνουν οι 180 αφού δεν θα τον ψηφίσουν ούτε οι μισοί από τους δικούς του.

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι υποστηρικτές, τουλάχιστον στο χώρο της ΝΔ, της υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή που θεωρούν ότι είναι το μοναδικό πρόσωπο που καταφέρνει να συγκεντρώνει χαρακτηριστικά που είναι ικανά να συσπειρώσουν την ευρύτερη Κεντροδεξιά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εγκάρδια συνάντηση που είχε τις προηγούμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ήταν ενδεικτική του καλού κλίματος μεταξύ των δύο ανδρών. Παρόλα αυτά, ο πρώην πρωθυπουργός δεν σκοπεύει να μιλήσει ανοιχτά για το ζήτημα πριν την έναρξη της σχετικής διαδικασίας.