«Ο Σόιμπλε στη χώρα των ανίκανων και των τεμπέληδων»

F72ABCC9547B1A681D9B94C8DBD1B1E5Μεγαλεπίβολος τίτλος στο πρωτοσέλιδο του ταμπλόιντ που πουλά καθημερινά 2,5 εκατ. φύλλα: «Έχουν τρελαθεί εντελώς αυτοί οι Έλληνες». Η «τρέλα» αφορά στον τρόπο που υποδέχτηκαν τον γερμανό υπουργό Οικονομικών σε αντίθεση με το ποσό των 100 εκ. ευρώ που έφερε στις αποσκευές του ως ‘δώρο’. Απαρατήρητη δεν περνά και μια σύντομη ανοιχτή επιστολή προς τους Έλληνες «να διδαχθούν από τη δύναμη ζωής του παραπληγικού υπουργού και να γίνουν Σόιμπλε».

Ο Σόιμπλε στη χώρα των «τεμπέληδων και ανίκανων», όπως θυμίζει ο αρθρογράφος της Süddeutsche Zeitung παλαιότερους χαρακτηρισμούς υψηλόβαθμων γερμανών πολιτικών, και στην χώρα εκείνων που «ντύνουν» γερμανούς πολιτικούς με ναζιστικές στολές και ρούχα αφέντρας. Με τον τίτλο «Οδύσσεια» ο σχολιαστής της ίδιας εφημερίδας θεωρεί ότι η επίσκεψη ανήκε στο υποχρεωτικό πρόγραμμα του υπουργού, που ήρθε με χρήματα, υποσχέσεις και ενθαρρυντικά λόγια.

«Τίποτα όμως δεν μπορεί να αποκρύψει ότι η επόμενη σφαγή που προσδιορίζεται χρονικά αρχές του 2014, βρίσκεται στο στάδιο προετοιμασίας», σημειώνει η εφημερίδα. «Τότε τελειώνουν τα χρήματα από το πακέτο διάσωσης και κανείς δεν ξέρει τη συνέχεια. Με ή χωρίς το ΔΝΤ; Με ή χωρίς τη Γερμανία; Θα γίνει κούρεμα; Κι αν, ναι, σε βάρος ποιων; Προβλήματα επί προβλημάτων λοιπόν. Κι όποιος ζητά γρήγορες αποφάσεις, δεν έχει καταλάβει περί τίνος πρόκειται» αποφαίνεται ο σχολιαστής.