Ο Σαμαράς ετοιμάζει τα 40 χρόνια της ΝΔ

2F30EED42A049B9777FA941F4202E0A8

Προσπάθεια συσπείρωσης της Δεξιάς πολυκατοικίας για την αντιστροφή του κλίματος

Επιχείρηση ανασυγκρότησης και ανασύνταξης του κόμματος επιχειρεί από εδώ και πέρα η ηγεσία της ΝΔ, σε μια προσπάθεια να διώξει το κακό κλίμα των τελευταίων ημερών και κυρίως το κλίμα ηττοπάθειας που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, και δείχνει να επιδεινώνεται και δημοσκοπικά μετά και τις εκλογές του Μαΐου.

Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός απευθύνει ανοικτό προσκλητήριο, προς όλα τα στελέχη του κόμματος, με αφορμή και τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ, στις 4 Οκτωβρίου. Οι προσκλήσεις είναι προς πάσα κατεύθυνση και περιλαμβάνουν ακόμη και όσους ηθελημένα ή αθέλητα βρέθηκαν εκτός της ΝΔ. Δηλαδή, είτε με δική τους ευθύνη είτε με επιλογές και λάθη της ηγεσίας. Στόχος είναι να συστρατευθούν γύρω από την παρούσα ηγεσία όσο περισσότερα μικρά και μεσαία στελέχη δίνουν καθημερινά το βάρος στην κοινωνία.

Το στοίχημα είναι μεγάλο και αποτελεί ένα κρας τεστ τόσο για την ηγεσία του κόμματος όσο και για τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις. Σε περίπτωση που το στοίχημα Σαμαρά δεν ευοδωθεί τότε το κλίμα ηττοπάθειας θα δυναμώσει ακόμη πιο πολύ όπως επίσης και η γκρίνια στο κυβερνητικό στρατόπεδο, εν όψει και της ψήφισης εν δύσκολου προϋπολογισμού στη Βουλή.

Ωστόσο, στελέχη του κόμματος θεωρούν ότι το προσκλητήριο Σαμαρά θα πετύχει. «Αυτή η παράταξη πάντα ενωνόταν στις κρίσιμες ιστορικές στιγμές» αναφέρουν και συμπληρώνουν: Το βασικό τρίπτυχο που προβάλλει η ΝΔ είναι «παράδοση, συνέχεια και μέλλον» και το σύνθημα είναι: «40 χρόνια για την Ελλάδα».

Για την επέτειο του κόμματος θα γίνουν δύο κεντρικές εκδηλώσεις.Η μια θα το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στην Χαλκιδική, όπου έγινε και το πρώτο συνέδριο της ΝΔ υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, και η δεύτερη θα γίνει στην Αθήνα ανήμερα της επετείου (4 Οκτωβρίου), στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.