Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε το Χρήστο Πασαλάρη και το Γιάννη Διακογιάννη

2430089

Το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, στους δημοσιογράφους Χρήστο Πασαλάρη και Ιωάννη Διακογιάννη, σε τελετή που έγινε στο προεδρικό μέγαρο.

2430056

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στο Χρήστο Πασαλάρη επισήμανε την «μεγάλη και συνεπή προσφορά» του στη δημοσιογραφία, που «εμπνέεται πάντοτε από τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Χρήστος Πασαλάρης υπηρέτησε αυτές τις αρχές και αξίες «εμπράκτως δια της συμμετοχής στην Εθνική Αντίσταση».

Ο Χρήστος Πασαλάρης παραλαμβάνοντας τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι είναι «ο πρώτος Αρχηγός Κράτους που τιμά την ελληνική δημοσιογραφία, στο πρόσωπο δύο παλαίμαχων δημοσιογράφων».

2430077

Ο κ.Παυλόπουλος τιμώντας το Γιάννη Διακογιάννη τόνισε ότι η προσφορά του στην αθλητική δημοσιογραφία «εμπνέεται πάντοτε από το ολυμπιακό πνεύμα και όχι μόνον, αλλά από το αρχαίο ελληνικό πνεύμα γενικώς, μέσα από τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και του «αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων».

Ο κ.Διακογιάννης εκφράζοντας ευχαριστίες για την βράβευσή του από τον κύριο Παυλόπουλο, επισήμανε ότι έγινε από τον εκπρόσωπο της Δημοκρατίας. «Και είμαι πολύ πιστός στη λέξη Δημοκρατία στην Ελλάδα που χρειάζεται τη Δημοκρατία, γιατί από εδώ ξεκίνησε η Δημοκρατία», πρόσθεσε ο κ. Διακογιάννης.

2430078

Πηγή:http://www.newsbeast.gr