Ο ΠΙΣ ζητά από τη Διοίκηση του ΨΝΑ –‘Δαφνί’ έρευνα για την υπόθεση του διευθυντή τους

PIS_Logo1Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και το Διοικητικό του Συμβούλιο ζητά και αναμένει από τη Διοίκηση του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ – «Δαφνί»), τη γρήγορη διερεύνηση της υπόθεσης του διευθυντή-ψυχίατρου του ίδιου νοσοκομείου.

Περαιτέρω και με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υπενθυμίζει πως:
– καταδικάζει όλες τις παράνομες συμπεριφορές λειτουργών υγείας οι οποίες βλάπτουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας, διαχωρίζουν ως εκ τούτου τους ασθενείς σε προνομιούχους και μη, και σπιλώνουν έναν ολόκληρο κλάδο
– καλεί τους αρμοδίους των Υπουργείων Υγείας & Δικαιοσύνης να πράξουν τα δέοντα με γνώμονα την πάταξη όλων των φαινομένων διαφθοράς στην Υγεία
– τάσσεται υπέρ της απόδοσης της δικαιοσύνης ώστε ο κλάδος να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του στο ευρύ κοινό, και,
– δηλώνει πως οι παραβάτες, θα παραπέμπονται άμεσα στα πειθαρχικά όργανα των ιατρικών συλλόγων με την εισήγηση της διαγραφής από το Σώμα.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και το Διοικητικό του Συμβούλιο, υποστηρίζει κάθε έννομη πράξη που στοχεύει στην κάθαρση του χώρου της Υγείας, και σε αυτή την κατεύθυνση το Προεδρείο του Π.Ι.Σ. έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με στελέχη του Υπουργείου Υγείας με το οποίο συνεργάζονται στενά για την διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών για τη δημόσια υγεία, του Γραφείου του Πρωθυπουργού αλλά και της Δικαιοσύνης.