Ο κόσμος καίγεται και οι Βουλευτές θέλουν να πληρωθούν

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι νεοεκλεθέντες βουλευτές, έθεσαν επίμονα θέμα καταβολής ολόκληρου μισθού τους στο προεδρείο της Βουλής, για τις λίγες ώρες που θα λειτουργήσει το κοινοβούλιο ώσπου να διαλυθεί εκ νέου λόγω εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συμφωνηθεί από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να μη καταβληθεί σε κανένα βουλευτή η αμοιβή του, για μόνο λίγες ώρες «επί του καθήκοντος» πριν επίσημα διαλυθεί η Βουλή.

Παρόλαυτα, υπήρξαν κάποια πρόσωπα, τα οποία αναρωτήθηκαν «τι θα γίνει με τις βουλευτικές μας αποζημιώσεις» με μια ομάδα να υποστηρίζει ότι πρέπει να τους καταβληθεί το ποσό που αντιστοιχεί στις δύο ημέρες που θα λειτουργήσει η Βουλή και μια άλλη να λέει ότι πρέπει να «πληρωθούν» μια ολόκληρη αποζημίωση συν τα έξτρα που λαμβάνει ένας βουλευτής, δηλαδή έξοδα κίνησης, γραφείου κλπ.

Υπήρξαν δε και πιο προωθημένες απόψεις που ζήτησαν να μετρηθεί και το διάστημα από την 7η Μαΐου έως την ημερομηνία τον επόμενων εκλογών, προκειμένου να πληρωθούν για δύο μήνες.

Το γεγονός αυτό,  εξόργισε τον απερχόμενο Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία και συνομίλησε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που πέτυχαν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομόφωνα αποφασίστηκε να μην εκταμιευτεί κανένα ποσό για πληρωμές βουλευτών καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πρόκληση.