Ο Καμμένος στο Εconomist

»Είχαμε μια κυβέρνηση όπου ο πρωθυπουργός που ανέλαβε, ο Γεώργιος Παπανδρέου, κατάφερε να κάνει τα πάντα προκειμένου η χώρα να χάσει ό,τι πιο πολύτιμο είχε. Τώρα έχουμε μια κυβέρνηση η οποία διαδέχεται μια άλλη κυβέρνηση με τους ίδιους ακριβώς συνέταιρους με ολίγον αριστερά μέσα και το μόνο που κάνει είναι να υπόσχεται», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος στο συνέδριο του Economist.

 

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τόνισε ότι »πρώτα από όλα πρέπει να φτιάξουμε το περιβάλλον στην Ελλάδα και το περιβάλλον είναι η φορολογική σταθερότητα. Μια χώρα στην οποία το Φ.Π.Α στην εστίαση είναι 23% και έχει να ανταγωνιστεί την Τουρκία με 8%, την Ιταλία με 10% ή τις υπόλοιπες ανταγωνίστριες χώρες, δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική στον τουρισμό».

»Πρώτος σκοπός για να μπορέσει να βγει ο τουρισμός είναι σταθερή φορολογία. Δεύτερον μείωση του ΦΠΑ για όλα τα τουριστικά προϊόντα στο 5%, είτε λιγότερο, προκειμένου να μπορέσουν να αναπτυχθούν όλες αυτές οι μορφές τουρισμού. Για να γίνουν επενδύσεις πρέπει να υπάρχει ασφάλεια στους πολίτες και σταθερή νομοθεσία», επισήμανε ο Πάνος Καμμένος για τον τουρισμό στην Ελλάδα.

Η λύση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα θέματα του τουρισμού, όπως ανέφερε ο ίδιος, είναι μια »πολιτική μη δεσμευμένη από ξένα κέντρα αποφάσεων και τραπεζίτες. Επιχειρηματίες αλλά και τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης να βοηθήσουν η ανάκαμψη της Ευρώπης να ξεκινήσει από την χώρα που λειτούργησε ως πυροκροτητής».