Ο Αλιάγας για την Ελλάδα

Ο Νίκος Αλιάγας ο γνωστός παρουσιαστής της γαλλικής τηλεόρασης μίλησε για την Ελλάδα στο περιοδικό Le Matin.

Ο παρουσιαστής δήλωσε σοκαρισμένος από αυτό που αντίκρισε όταν ήρθε πριν λίγο καιρό στη χώρα μας. Συγκεκριμένα είπε: ‘Παλαιότερα οι άνθρωποι έβγαιναν και διασκέδαζαν. Ήταν γενναιόδωροι και φιλόξενοι, όπως υπαγορεύει η παράδοσή μας. Τώρα , είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν την Γερμανία. Όταν έρχεται πια ο λογαριασμός κοιτούν αμήχανα και μοιράζονται τα έξοδα’.

Δεν παρέλειψε να μιλήαει όμως και για τη Χρυσή Αυγή λέγοντας πως: ‘Τα ακραία δεξιά κόμματα δεν είχαν ποτέ απήχηση στην Ελλάδα μέχρι τώρα. Οι Χρυσαυγίτες εκμεταλλεύονται την απελπισία του κόσμου. Συνοδεύουν τις γιαγιάδες στην τράπεζα για να τις προστατεύσουν από τις κλοπές, που έχουν αυξηθεί πολύ. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Η Ευρώπη παίζει με τη φωτιά’.

Όσο για το αν νιώθει τύψεις που έχει μείνει στη Γαλλία και δεν έχει γυρίσει πίσω για να βοηθήσει τη χώρα του δηλώνει πως: ‘Δεν είμαι πλούσιος. Στην αρχή και εγώ πέρασα δύσκολα, ζούσα σε ένα δωμάτιο 12 τετραγωνικών και περίμενα στην ουρά της σχολικής λέσχης φαγητού.
Για να αποκτήσω αυτά που έχω δουλεύω 12 ώρες την ημέρα. Αλλά καταλαβαίνω τα προβλήματα της χώρας μου και προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ. Δυστυχώς, όμως, δεν μπορώ να θρέψω όλον τον κόσμο’.