Νέο Ασφαλιστικό – Ποτάμι: Μεγάλο θράσος από τον κ. Κατρούγκαλο

Νέο Ασφαλιστικό - Ποτάμι: Μεγάλο θράσος από τον κ. Κατρούγκαλο

Δριμεία κριτική στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο άσκησε σήμερα, Παρασκευή (08/01/2016) το Ποτάμι, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι «ο κ. Κατρούγκαλος, κατά την προσφιλή τακτική της συντηρητικής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εξακολουθεί να κάνει το “μαύρο-άσπρο”».

«Για τους νυν συνταξιούχους προσπαθεί να κρύψει τις μειώσεις μετά το 2018. Γι’ αυτούς που θα βγουν μελλοντικά στη σύνταξη, κρύβει ότι θα πάρουν σημαντικά χαμηλότερες συντάξεις, ακόμη και εκείνοι που είναι συνεπείς και πληρώνουν κανονικά τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες που είναι ειλικρινείς, το κράτος τους παίρνει πολύ περισσότερα απ΄όσα τους μένουν στην τσέπη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ποταμιού.

Καταλήγει δε: «Αντί για κίνητρα για εργασία, τους σπρώχνει στη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή. Αντί να μιλήσει με ειλικρίνεια για τα υπαρκτά χρόνια προβλήματα του ασφαλιστικού, ο κ. Κατρούγκαλος επιμένει στην “πολιτικάντικη” παλαιοκομματική συνταγή “δε μιλάω για τα προβλήματα άρα δεν υπάρχουν”. Με το θράσος που τον διακρίνει, ευτυχώς που δεν ζήτησε να βγουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στο δρόμο για να πανηγυρίσουν».

Πηγή: http://www.newsbomb.gr