Νεκρός ο δράστης και πάνω από 25 τραυματίες σε ομηρία στη Φρανκφούρτη

Ο ένοπλος που εισέβαλε στο συγκρότημα κινηματογράφων στην πόλη Φιρνχάιμ, κοντά στη Φρανκφούρτη, έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα που επικαλείται τον υπουργό Εσωτερικών του κρατιδίου της Έσσης.

Η εφημερίδα Bild, η οποία είχε αρχικά αναφέρει πως «υπάρχουν 20 έως 50 τραυματίες», κάνει τώρα λόγο για «25 τραυματίες από δακρυγόνα», ενώ την ίδια πληροφορία επιβεβαιώνει τώρα και το Γαλλικό Πρακτορείο. Ειδικότερα, τα εν λόγω δημοσιεύματα αναφέρουν για τους τραυματίες  πως δε φέρουν τραύματα από σφαίρες, αλλά εικάζεται ότι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των καπνογόνων που χρησιμοποίησε η αστυνομία. 

Την ίδια ώρα, γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο δράστης πιθανώς έδρασε μεμονωμένα και όχι στο πλαίσιο τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστο εάν τελικά άνοιξε πυρ ή όχι.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, ο βαριά οπλισμένος άνδρας εισέβαλε στο συγκρότημα κινηματογράφων Kinopolis στο Βίρνχαϊμ, μια πόλη 10 χλμ μακριά από τη Φρανκφούρτη γύρω στις 3 το μεσημέρι και άρχισε να απειλεί τον κόσμο. Στη συνέχεια, ταμπουρώθηκε στο κτήριο κρατώντας άγνωστο αριθμό ομήρων.

Ειδικές δυνάμεις και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο και οι αρχές κατάφεραν λίγη ώρα αργότερα να εξουδετερώσουν τον δράστη. ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Ασαφής είναι προς το παρόν η εικόνα για τον ακριβή αριθμό των τραυματιών, που ανέρχονται σε μερικές δεκάδες. 

Το Reuters αναφέρει πως από την επίθεση υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, χωρίς να προσδιορίζει τον ακριβή αριθμό, ενώ άλλα διεθνή μέσα αναφέρουν ότι έχουν τραυματιστεί από 20-30 άτομα.

Η εφημερίδα Darmstadter Echo είχε κάνει λόγο για 20 με 50 τραυματίες, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για πολύ λιγότερα άτομα, που δεν φέρουν μάλιστα τραύματα από σφαίρες.

Πηγή: Protothema.gr