Νεκρός ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Λιβύη

«Υπάρχουν γύρω στα δέκα θύματα στις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας», είπε ο αναπληρωτής  πρεσβευτής της Λιβύης στον ΟΗΕ,  Ιμπραχίμ Νταμπάσι, στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ορισμένοι αστυνομικοί «σκοτώθηκαν στην αρχή της επίθεσης», προσπαθώντας να προστατεύσουν το κτίριο του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη.

Ο Αμερικάνος πρόεδρος,  Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοινωσή του υποστήριξε ότι «ζήτησα από τη κυβέρνησή μου να παράσχει όλα τα απαραίτητα μέσα για την υποστήριξη της ασφάλειας του προσωπικού μας στη Λιβύη και να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στις διπλωματικές μας αποστολές σε όλο τον κόσμο», ενώ προσθέτει ότι «αν και οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις προσπάθειες να δυσφημιστούν οι θρησκευτικές πεποιθήσεις άλλων, πρέπει να εκφράσουμε απερίφραστα την αντίθεσή μας στην παράλογη βία που κόστισε τη ζωή σε αυτούς τους δημόσιους λειτουργούς».

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, έσπευσε να υπογραμμίσει το έργο του Αμερικανού πρεσβευτή, Κρίστοφερ Στίβενς, λέγοντας πως «καθώς εξελισσόταν η κρίση στη Λιβύη, ο Κρις ήταν ένας από τους πρώτους Αμερικανούς που βρέθηκε στη Βεγγάζη και διακινδύνευσε την ίδια του τη ζωή για να βοηθήσει τον λιβυκό λαό να χτίσει τα θεμέλια για ένα νέο, ελεύθερο κράτος. Πέρασε κάθε ημέρα έκτοτε βοηθώντας να ολοκληρωθεί το έργο που ξεκίνησε. Ο Κρις ήταν αφοσιωμένος στην προαγωγή των αμερικανικών αξιών και συμφερόντων, ακόμη κι όταν αυτό σήμαινε ότι έθετε τον εαυτό του σε κίνδυνο».