Νέες συγκρούσεις στην Βραζιλία σε διαμαρτυρία δασκάλων

715726b59d5db1818e3fb19bf9491f58_XL

Οι διαδηλώσεις δασκάλων στο Ρίο ντε Ζανέιρο και το Σάο Πάολο, μετά την αποχώρηση του κύριου όγκου των διαδηλωτών, κατέληξαν για άλλη μια φορά σε συγκρούσεις ομάδων κουκουλοφόρων με την αστυνομία.

Οι δάσκαλοι απεργούν για δύο μήνες ζητώντας αυξήσεις.

Χτες Τρίτη, ήταν Εθνική Ημέρα των Δασκάλων και το απόγευμα (τοπική ώρα) πλήθος διαδηλωτών ενώθηκε με τους απεργούς δασκάλους στις διαδηλώσεις στις δύο μεγαλύτερες πόλεις, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι διαδηλωτές στο Ρίο ντε Ζανέιρο, υπολογίζονταν από την αστυνομίας σε 4.000. Η πορεία κύλησε ειρηνικά και όταν άρχισε να διαλύεται, αποσπάστηκαν ομάδες κουκουλοφόρων οι οποίες ενεπλάκησαν ξανά σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Τις μολότοφ, τις πέτρες, τα μπουκάλια και τα ξύλα που εκτοξεύονταν προς την αστυνομία ακολούθησαν δακρυγόνα και κροτίδες κρότου-λάμψης.

Παρόμοιες σκηνές εκτυλίχθηκαν και στο Σάο Πάολο, πριν όμως, από τα επεισόδια, διαδηλωτές είχαν προσπαθήσει να κάνουν «έφοδο» στο κτίριο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά απωθήθηκαν από την αστυνομία. Αργότερα, ανασυντάχθηκαν σε ειρηνική συγκέντρωση μπροστά από το κτίριο μέχρι να ξεσπάσουν τα επεισόδια.