Νέα απεργία απο τους υπαλλήλους των ΑΕΙ – Θρίλερ για τους φοιτητές, κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο

39434802

Νέα πενθήμερη απεργία ανακοίνωσαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενάντια στην διαθεσιμότητα.
Ύστερα από την νέα απόφαση, ο φόβος των φοιτητών μεγαλώνει, καθώς κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο και την εξεταστική. Μάλιστα η ΔΑΠ, έχει μαζέψει περισσότερες από 21.000 υπογραφές στο διαδίκτυο από φοιτητές που ζητούν να ανοίξουν τα πανεπιστήμια.

Σε επιστολή του προς τα μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΕΜΠ, Μιχάλης Τριανταφύλλου τονίζει πως «επείγει πλέον να αντικρίσουμε αμέσως την κατάσταση και να αναλογισθούμε την ατομική, συλλογική και θεσμική ευθύνη μας έναντι του Ιδρύματος.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του ΕΜΠ «είναι σαφές ότι ο αποκλεισμός του Ιδρύματος και η αναστολή όλων των λειτουργιών του μπορεί να οδηγήσει:

– Σε απώλεια εξαμήνου η οποία θα έχει σοβαρότατο αντίκτυπο στους σπουδαστές και στις οικογένειές τους και στη μελλοντική εκπαιδευτική λειτουργία του Ιδρύματος.

-Σε ακύρωση συμβατικών υποχρεώσεων του Ιδρύματος στο πλαίσιο ερευνητικών έργων ή άλλων συμβάσεων με τρίτους.

-Σε σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στους Υ.Δ., ερευνητές και λοιπούς συνεργάτες, που αυτοί μόνοι έχουν υποστεί τις οικονομικές συνέπειες της απεργίας».