ΝΔ: Ο Φίλης διεκδικεί το ρόλο του οδοστρωτήρα της Παιδείας

Σφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, τον οποίο κατονομάζει ως «οδοστρωτήρα της Παιδείας», εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως «δεν νοιάζεται για τίποτε άλλο, παρά μόνο να ικανοποιήσει την εκλογική πελατεία του κόμματός του».

Ταυτόχρονα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καυτηριάζει τη στάση του υπουργού απέναντι στους καταληψίες του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως «αντί να στηλιτεύσει τα όσα διέπραξαν οι αντιεξουσιαστές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προσπαθεί να τους καλύψει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο κ. Φίλης επιβεβαιώνει, άλλη μια φορά, τις χειρότερες διακρίσεις του και διεκδικεί επάξια ρόλο οδοστρωτήρα στο χώρο της Παιδείας.

Αντί να εργαστεί για να αναβαθμιστούν τα δημόσια σχολεία, προσπαθεί να διαλύσει και τα ιδιωτικά. Δεν νοιάζεται για τίποτε άλλο, παρά μόνο να ικανοποιήσει την εκλογική πελατεία του κόμματός του. Απεχθάνεται την ιδιωτική πρωτοβουλία και επιζητά την ισοπέδωση προς τα κάτω.

Ταυτόχρονα, αντί να στηλιτεύσει τα όσα διέπραξαν οι αντιεξουσιαστές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προσπαθεί να τους καλύψει, υποστηρίζοντας  πως δεν έκαναν μεγάλες καταστροφές.

Προκαλεί τόσο την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και τους αγρίως φορολογούμενους πολίτες, που πληρώνουν με το υστέρημά τους το κόστος της ανομίας και της ανοχής της από την Κυβέρνηση».

Υγ: Ο κ. Φίλης, ως Υπουργός Παιδείας, ας μάθει επιτέλους ότι πέρα από την “Μαθηματική Ολυμπιάδα” διεξάγονται πολλές άλλες Μαθητικές Ολυμπιάδες, όπως αυτές της Πληροφορικής, της Ρομποτικής, της Φυσικής, της Βιολογίας, της Αστρονομίας και Αστροφυσικής».