Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα δύο μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 22,1% και η ΝΔ έπεται με 20,1%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,3% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ (6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (5,5%), η Δημοκρατική Αριστερά (4,4%) και το ΚΚΕ (4,2%). Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν ποσοστό 2,4%. Άλλο κόμμα απαντά το 3,1%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 22,9% των ερωτηθέντων.

Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει τη διαφορά του από τη ΝΔ και προηγείται με ποσοστό 28,7% έναντι 26,1% (η ΝΔ). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 12,1%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,7%, το ΚΚΕ 5,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1%.

Στο ερώτημα ποιος εκ των Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα θεωρείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ 31,1%. Σε ποσοστό 33,6% οι ερωτηθέντες απάντησαν «κανένας από τους δύο».

Σε ερώτημα σχετικά με τον λόγο που στηρίζουν το κόμμα που ψηφίζουν οι ερωτηθέντες απάντησαν ως εξής:

Το 48,6% απάντησε «υποστηρίζω την πολιτική του κόμματος που στηρίζω με σκεπτικισμό γιατί δεν με εκφράζει απόλυτα αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική». Το 35,6% απάντησε «υποστηρίζω με θέρμη την πολιτική του κόμματος το οποίο στηρίζω γιατί πραγματικά με εκφράζει».

Τέλος, ένα ποσοστό 15,8%, απάντησε «Δεν ξέρω, δεν απαντώ».