«Μπιφτέκια με τρεις διαφορετικές σάλτσες»

imagesΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ:

300 γρ. κιμά από αρνάκι
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
300 γρ. κιμά χοιρινό
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντρoκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ. σούπας μίγμα μπαχαρικών για κιμά
1 αβγό
2 μεγάλες φέτες ψωμιού μουλιασμένες και καλά στιμμένες ή 2 παξιμάδια κρίθινα αλεσμένα
2 κ.γλυκού κοφτές αλάτι
λίγο πιπέρι καγιέν
λίγο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε σε μία μεγάλη λεκάνη τους κιμάδες, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό,τα μπαχαρικά, το αβγό και το αλάτι. Θρυμματίζουμε με τα χέρια το ψωμί και το προσθέτουμε στο μίγμα του κιμά ή το αλεσμένο παξιμάδι. Ζυμώνουμε καλά για δέκα λεπτά και αφήνουμε τον κιμά να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, σκεπασμένο με μία πετσέτα. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα ή ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ.
Τα ψήνουμε στη ψησταριά σε χωνεμένη θράκα για 15 περίπου λεπτά ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα στη μεσαία θερμοκρασία, για 20 λεπτά.

ΣΑΛΤΣΑ -1

ΥΛΙΚΑ:
250 γρ.γιαούρτι
1 κ. σούπας πάστα πράσινης ελιάς
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
ξύσμα από 1 λεμόνι
λίγο πράσινο ταμπάσκο
λίγο ελαιόλαδο

Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί σε ένα μπώλ και σερβίρουμε.

ΣΑΛΤΣΑ-2

ΥΛΙΚΑ:
200 γρ. γιαούρτι
1 ώριμο αβοκάντο
1 κομματάκι τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο
χυμός από 2 λεμόνια
λίγο φρέσκο κόλιαντρο
λίγο πιπέρι καγιέν
λίγο ελαιόλαδο
λίγο αλάτι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπώλ και σερβίρουμε.

ΣΑΛΤΣΑ -3

ΥΛΙΚΑ:
1 κουτάκι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 κ. σούπας πελτές τομάτας
2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ. σούπας ζάχαρη
½ φλυτζάνι ξύδι
λίγο τζίντζερ
λίγο γαρύφαλο
λίγη κανέλα
λίγο δενδρολίβανο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
λίγο αλάτι

Βράζουμε ολα τα υλικά μαζί για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και σερβίρουμε.

Πηγή —> sintagoulis.gr