Α. Τσίπρας: «Μοναδική βιώσιμη λύση το κούρεμα»

Το κούρεμα του χρέους, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλων των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, προτάσσει ο Αλέξης Τσίπρας ως μοναδική βιώσιμη λύση, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Guardian».

«Θέλουμε να συμφωνήσουμε με τους δανειστές μας για μία βιώσιμη λύση. Δεν έχει σημασία πού θα λάβει χώρα (η διάσκεψη), αλλά πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό», σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνει την πραγματοποίηση μιας διάσκεψης, ανάλογης με αυτήν που έγινε στο Λονδίνο το 1953, με την οποία η Γερμανία απαλλάχθηκε από το 60% του χρέους της.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ακόμη ότι η τελευταία συμφωνία της Ε.Ε. και το ΔΝΤ όσον αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους «ήταν ένας συμβιβασμός που μόνο θα διαιωνίζει την αβεβαιότητα».

Καλεί επίσης την Άγκελα Μέρκελ να πει στους πολίτες της χώρας της πριν από τις εκλογές του 2013 ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει.

Παρατηρεί ακόμη πως «υπάρχουν δύο πυλώνες στο οικονομικό πρόβλημα της Ευρώπης, ο πρώτος είναι το χρέος, που πρέπει να γίνει βιώσιμο και ο δεύτερος είναι η λιτότητα, που πρέπει να τερματιστεί».

«Αν συνεχίσουμε με αυτά τα μέτρα θα είναι σαν να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά», καταλήγει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ