Μητσοτάκης: «Δεν άκουσα κάποια πρόταση από τον Τσίπρα»

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έπειτα από τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Πέμπτης με τον πρωθυπουργό.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης είπε πως συμφωνεί με τη συνταγματική αναθεώρηση, αλλά όχι και με τον εκλογικό νόμο καθώς θεωρεί ότι δεν είναι ουδέτερος ο χρόνος και υπογράμμισε ότι είναι απολύτως ξεκάθαρη η θέση της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η χώρα χρειάζεται σταθερές  κυβερνήσεις και ότι οι κανόνες δεν αλλάζουν εν κινήσει, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν μπαίνει η ΝΔ στην παρούσα φάση σε συζήτηση «γιατί θεωρεί ότι το ισχύον σύστημα συμβάλει στη συγκρότηση ισχυρών κυβερνήσεων».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, τα μόνα θέματα που μπορεί να συζητήσει η ΝΔ είναι η ψήφος στους Έλληνες ομογενείς και η κατάτμηση των περιφερειών.

«Από εκεί πέρα δεν υπάρχει κάτι άλλο», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ κληθείς να απαντήσει τι πρόταση παρουσίασε ο πρωθυπουργός απάντησε: «Δεν άκουσα από τον Τσίπρα κάποια πρόταση».