Μήνυση σε μαθητές που έκαναν κατάληψη υπέβαλε διευθύντρια Γυμνασίου της Θεσσαλονίκης

Μήνυση σε μαθητές που έκαναν κατάληψη υπέβαλε διευθύντρια Γυμνασίου της Θεσσαλονίκης

Την διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Μαλακοπής καταγγέλλει με δελτίο Τύπου της η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή το έγγραφο της Εισαγγελίας Θεσ/νίκης για τις καταλήψεις, που στέλνει 13χρονα παιδιά στον ανακριτή τα οποία πραγματοποίησαν κατάληψη στο σχολείο στις αρχἐς τις σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικά η ανακοἰνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

Η Ομοσπονδία ενώσεων γονέων περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει τη διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Μαλακοπής, που με αφορμή το έγγραφο της εισαγγελίας Θεσ/νίκης για τις καταλήψεις στέλνει 13χρονα παιδιά στον ανακριτή, γιατί αγωνίστηκαν για τα αυτονόητα.

Κατά την διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων ορισμένοι μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Μαλακοπής μαζί με τους γονείς τους υποχρεώθηκαν να περάσουν την πόρτα των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης για προανακριτική εξέταση, μετά από μήνυση της διευθύντριας του σχολείου για την τριήμερη κατάληψη που πραγματοποίησαν στις αρχές της σχολικής χρονιάς.

Η ενέργεια της διευθύντριας, ως στέλεχος της εκπαίδευσης, στοχεύει αφενός να τρομοκρατήσει τα παιδιά και αφετέρου να φοβίσει και να κάμψει το φρόνημα όλων όσων αντιδρούν και αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές για την εκπαίδευση, που έρχονται από κυβέρνηση, ΕΕ, ΟΟΣΑ κλπ.

Ως γονείς, δηλώνουμε ότι θα συνεργαστούμε με τους μαθητές και θα σεβαστούμε τις συλλογικές τους αποφάσεις, γιατί θέλουμε τα παιδιά μας να μάθουν να αγωνίζονται να διεκδικούν την κοινωνία που έχουν ανάγκη – ειδικά σήμερα που οι συνθήκες επιδεινώνουν συνεχώς το βιοτικό μας επίπεδο και ως γνωστόν δεχόμαστε ολόπλευρη επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και μορφωτικά δικαιώματα μας. Η ιστορία διδάσκει ότι μόνο η οργανωμένη πάλη και αντίσταση μπορούν να βάλουν φραγμό και να ανοίξουν το δρόμο ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας.

Εκφράζουμε λοιπόν τη συμπαράστασή μας στους γονείς και τους μαθητές που διώκονται και δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε στο πλευρό τους.

 Ζητάμε να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη των μαθητών, γονιών και να αποσυρθεί η μήνυση της διευθύντριας.

 Δηλώνουμε την έντονη αντίθεσή μας στην ανάμειξη της εισαγγελίας, των δικαστών και της αστυνομίας στη σχολική ζωή και δράση.

 Να καταργηθεί άμεσα η «πράξη νομοθετικού περιεχόμενου» δηλαδή το «ιδιώνυμο» εναντίον των μαθητών.

 Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων.

Γρ. Τύπου Ομοσπονδίας Γονέων Περ. Κ. Μακεδονίας

Πηγή: http://www.seleo.gr