Μήνυση για την κατάληψη της Νομικής από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ

νομικηΜήνυση για την κατάληψη της Νομικής και διακεκριμένες φθορές κατέθεσε στην Εισαγγελία της Αθήνας ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας Θάνος Δημόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάληψη συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα, ενώ για το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Κ. Καραγκούνης: Η κυβέρνηση παρακολουθεί άπραγη

Για αδράνεια κατηγορεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, με αφορμή την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών.

«Για τέταρτη ημέρα, η κυβέρνηση παρακολουθεί άπραγη την κατάληψη του κεντρικού κτιρίου της Νομικής Σχολής Αθηνών από αντιεξουσιαστές – κουκουλοφόρους, χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο για την αποκατάσταση της νομιμότητας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, προσθέτοντας:

«Οι αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας και οι πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου αδρανούν και δεν ξεκινούν τις διαδικασίες αποβολής των εισβολέων και επιβολής κυρώσεων. Έχουν τεράστιες ευθύνες».

«Είναι επείγον να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος για την ομαλή επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου, αλλά και την αποτελεσματική φύλαξη του ιστορικού κτιρίου. Κανείς, πλέον, δεν μπορεί να δεχθεί τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:http://www.avgi.gr