Μικρή διακοπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής

90FC9C15ED110605C09508111E4BB194Στους 43 από τους 69 ανήλθαν οι κατηγορούμενοι που κάθονται στο εδώλιο

Ολιγόλεπτη διακοπή ζήτησε και έλαβε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντς ότι εκτός δικαστηρίου γίνονται επεισόδια.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται μετά την έναρξη της δίκης 43 από τους συνολικά 69 κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων οι Στάθης Μπούκουρας, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Γιώργος Ρουπακιάς.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι επέλεξαν να εκπροσωπηθούν από τους δικηγόρους τους όπως έχουν δικαίωμα από το νόμο.

Μεταξύ εκείνων που δεν προσήλθαν στο Δικαστήριο είναι οι πρωην και νυν βουλευτές ( με αλφαβητική σειρά) Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος , Μιχάλης Αρβανίτης, Γεώργιος Γερμενής, Αντώνης Γρέγος, Αλένη Ζαρούλια, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Ιωάννης Λαγός, Νίκος Μιχαλολιάκος, Νίκος Μίχος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Ηλίας Παναγιώταρος, Χρήστος Παππάς,

Η αίθουσα είναι κατάμεστη με τους δεκάδες δικηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής να έχουν πάρει θέση στα έδρανα αλλά και πολλοί να στέκονται όρθιοι καθώς οι θέσεις δεν είναι αρκετές.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια καθώς αστυνομικοί φρουρούν τους κατηγορούμενους και ελέγχουν όσους μπαίνουν στη δικαστική αίθουσα.

Στη δίκη βρίσκονται δεκάδες αλλοδαποί μάρτυρες οι οποίοι μπέρδεψαν τις θέσεις και κάθισαν στο εδώλιο των κατηγορουμένων με σποτέλεσμα να τους απομακρύνουν λίγα λεπτά αργότερα οι αστυνομικοί.

Νωρίτερα, μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον Κορυδαλλό για να διαδηλώσουν κατά της Χρυσής Αυγής αποδοκίμασαν τον βουλευτή του Ποταμιού, Νίκο Ορφανό.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν να φύγει από την κινητοποίηση, χαρακτηρίζοντάς τον ως ανεπιθύμητο, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικροένταση.