Μιχελάκης: Δε χρειαζόμαστε τις υποδείξεις κανενός.

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη για την έκθεση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), που επισημαίνει την ανάγκη συνεργασίας ΠΑΣΟΚ -ΝΔ μετά τις εκλογές.

«Θυμίζουμε στους συντάκτες της έκθεσης ότι στην Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία και δεν χρειαζόμαστε τις υποδείξεις κανενός», δήλωσε με καυστικό τόνο.

Στη συγκεκριμένη έκθεση, αναφέρεται η αναγκαία μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ με ΝΔ, προκειμένου να συσταθεί μία πλειοψηφική σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα προασπίσει την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας. Σε αντίθετη  περίπτωση, το IIF προκρίνει τη σύσταση μίας προσωρινής κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα διασφαλίσει τη σταθερότητα της χώρας και θα την οδηγήσει εκ νέου σε εκλογές μέσα στο έτος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αναλύοντας τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δημοσιεύτηκαν στις 18-20 Απριλίου, το IIF διαπιστώνει μια ελαφρά ανάκαμψη των δύο κυρίαρχων παρατάξεων, οι οποίες έχουν ούτως ή άλλως δεχθεί τεράστιο πλήγμα μετά την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο.