Μεταλλωρύχοι στο υπουργείο Περιβάλλοντος – Θέλουν να πάνε στο Μαξίμου – Ανοιγοκλείνει η Μεσογείων

Κρίσιμη η ημέρα σήμερα για το θέμα των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική. Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία για ακόμη μια φορά κατέβηκαν στην Αθήνα και έχουν “ζώσει” το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η λεωφόρος Μεσογείων έκλεισε από νωρίς το πρωί λόγω της συγκέντρωσης.

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο αυξάνονταν το πλήθος έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Οι μεταλλωρύχοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν.

Κάποιοι κάθισαν στην άσφαλτο και άρχισαν να χτυπούν τα κράνη τους στο έδαφος και να φωνάζουν συνθήματα όπως: «δουλειές, μισθός ευημερία, κάτω τα χέρια από τα μεταλλεία», «έπεσε η μάσκα της αριστεράς κι έγινε ο χειρότερος εχθρός της εργατιάς».

Ανοιγοκλείνει η Μεσογείων

Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε αρχικά και στα δυο ρεύματα από το ύψος της Κατεχάκη ως το υπουργείο Περιβάλλοντος. Μετά, μόνο στο ρεύμα προς Αθήνα. Δημιουργήθηκε όμως κυκλοφοριακή συμφόρηση και αποφασίστηκε να ανοίξουν και τα δυο ρεύματα της Μεσογείων μέχρι να φτάσουν και τα 30 πούλμαν, με τα οποία κατεβαίνουν στην Αθήνα οι μεταλλωρύχοι. 

Τα δυο ρεύματα έκλεισαν ξανά μετά από λίγη ώρα και το κυκλοφοριακό χάος δεν άργησε να δημιουργηθεί ξανά. Οι μεταλλωρύχοι σκοπεύουν να κάνουν πορεία στην Αθήνα και να φτάσουν μέχρι το Μαξίμου! 

Τουλάχιστον 1.000 εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός έχουν “κατέβει” στην Αθήνα καθώς σήμερα εκπνέει η προθεσμία που είχε δώσει η Eldorado Gold ώστε να λάβει πλήρη αδειοδότηση προειδοποιώντας με αναστολή των επενδύσεών της στην Ελλάδα. ΜεσογείωνΜεσογείων μεταλλωρύχοι

1.000 εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος

Η κινητοποίηση των μεταλλωρύχων ήταν γνωστή και έτσι οι αστυνομικές δυνάμεις δεν… πιάστηκαν στον ύπνο αυτή τη φορά.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος στη λεωφόρο Μεσογείων έχει “ζωστεί” από αστυνομικούς. Πέντε κλούβες των ΜΑΤ έχουν δημιουργήσει έναν κλοιό, ενώ δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, καθώς στην προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στα μεταλλεία χρυσού υπήρξε κατάληψη.Μεσογείων

Αναμένονται 30 πούλμαν να φτάσουν στην Αθήνα για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. μεταλλωρύχοι

Ήρθαμε να διεκδικήσουμε το ψωμί μας, το μεροκάματο, απέναντι στην πολιτική σπέκουλα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με κάτι τύπου Καρανίκα, Λαφαζάνη, Τσιρώνη και τώρα Σταθάκη. Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το ιερό δικαίωμα για την εργασία, δήλωσε ο Γιώργος Χατζής, πρόεδρος εργαζομένων στα μεταλλεία Αγίας Βαρβάρας.

Πηγή : newsit.gr