Με 78 συμμετοχές το Ιστορικό Ράλι Ελλάδος

Με 78 συμμετοχές το Ιστορικό Ράλι Ελλάδος

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διοργάνωση του Ιστορικού Ράλι Ελλάδος 2016, το οποίο εκκινεί από το Ζάππειο Μέγαρο (ενδεχομένως η επίσκεψη Πούτιν αλλάξει την τελευταία στιγμή τον τόπο εκκίνησης) την προσεχή Παρασκευή 27 Μαΐου στις 11:00.

Από την ράμπα της εκκίνησης θα περάσουν 78 πανέμορφα κλασικά αυτοκίνητα, 35 για την κατηγορία Sporting (αγώνας ταχύτητας) και 43 για την κατηγορία Regularity (αγώνας ακριβείας).

Ανάμεσά τους θα βρίσκονται οι θριαμβευτές του περσινού αγώνα και για τις δύο κατηγορίες «Pedro» – E. Baldaccini με Lancia Delta Integrale 16V του 1990 (Sporting) και P. Marcatilj – F. Gianmarino με Porsche 911 2.0 SWB του 1967 (Regularity), οι οποίοι μάλιστα αναδείχθηκαν πέρσι Πρωταθλητές στους αντίστοιχους θεσμούς της FIA.

Το διαδικαστικό μέρος αυτής της γιορτής του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα ξεκινήσει την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 15:00, στην έδρα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, για τη διαδικασία του Τεχνικού και του Διοικητικού Ελέγχου.

rally1

Της επομένη, μετά την Τελετή Εκκίνησης, τα πληρώματα του αγώνα θα κατευθυνθούν προς την Πελοπόννησο για καταλήξουν το Ναύπλιο, την πανέμορφη πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, η οποία φιλοξενεί φέτος επί τριήμερο το Διοικητικό Κέντρο του αγώνα και φυσικά όλα τα πληρώματα

Φέτος, η Sporting σχεδίαση του αγώνα, ξεκινά με το πρώτο σκέλος σε χώμα και τα υπόλοιπα δύο σε άσφαλτο, περιλαμβάνει 19 Εδικές Διαδρομές μήκους 255 χλμ. και έχει συνολικό μήκος 940 χλμ., είναι δηλαδή ένα πραγματικά σκληρό και απαιτητικό Ράλι βγαλμένο μέσα από την ιστορία του εθνικού μας αγώνα.

Αντίστοιχα το regularity σκέλος του Ιστορικού Ράλι είναι εξίσου απαιτητικό για πληρώματα και αυτοκίνητα, αφού έχει συνολικό μήκος 860 χλμ. και περιλαμβάνει 27 Ειδικές Διαδρομές ακριβείας με 45 χρονομετρήσεις.

Σημειώνουμε ότι, τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στον αγώνα καλύπτουν ένα σημαντικό τμήμα της ιστορίας της αυτοκίνησης (από το 1958 το παλαιότερο έως το 1990 το νεώτερο) είτε σε έκδοση δρόμου, είτε σε αγωνιστική.

Πληροφορίες, συμμετοχές, ωράρια και χάρτες για το Ιστορικό Ράλι Ελλάδος, βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα: www.historic.rallyofgreece.gr

rally2

Πηγή: http://www.newsbeast.gr