Μ.Βαρβιτσιώτης: «η ναυτιλία είναι η μόνη που δεν χτυπήθηκε από την κρίση»

VARVITSIOTISΤον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, συνάντησε και ενημέρωσε σήμερα, ο υπουργός ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, τα μηνύματα από τον χώρο της ναυτιλίας, είναι θετικά.
Όπως είπε ο υπουργός: «η ναυτιλία είναι η μόνη που δεν χτυπήθηκε από την κρίση, σε αντίθεση με όλους τους κλάδους της οικονομίας». Επίσης ανέφερε ότι φέτος οι ελληνικές αγορές πλοίων αντιπροσωπεύουν το 25% των παγκόσμιων αγορών, ενώ υπάρχει, όπως σημείωσε, «πολύ μεγάλο ενδιαφέρον» για τα λιμάνια μας.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης πρόσθεσε: «ήδη βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την επέκταση της κινεζικής επένδυσης στο λιμάνι του Πειραιά, στην προβλήτα 3, που είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει στην Ελλάδα στην εποχή της κρίσης. Και είναι πολύ σπουδαία επένδυση».
Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας, ύστερα από την επίσκεψη του στην Ν. Κορέα, παρατήρησε ότι αυτό «είναι ένα ελκυστικό επιχείρημα για τους Κορεάτες, ότι πρέπει και αυτοί να τρέξουν, να βάλουν πλάτη».
Ο υπουργός ναυτιλίας, κατέληξε: «να ξεπεράσουμε τα προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γιατί ξέρετε ότι κάθε μεγάλη συμφωνία βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και μετά θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και σε μία ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, ώστε να προσελκύσουμε ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις».