Το λογότυπο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ

logotupo ell.proEE

Tο λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ παρουσίασε στο Αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» o υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Πρόκειται για μια λευκή βάρκα σε μπλε φόντο για να είναι απλό, να έχει «ξεκάθαρη ελληνική σφραγίδα» αλλά και να «υπενθυμίζει σε όλους την αφήγηση της Ευρώπης που μας ένωσε μετά από ανείπωτες καταστροφές και παγκόσμιους πολέμους».
«Το λογότυπο αναδεικνύει σε πρώτο πλάνο το E και το U του European Union, της Ένωσής μας, αλλά τα αποτυπώνει με έναν τρόπο ευρηματικό, ελληνικό, που παραπέμπει σε σχήματα ελληνικά, ντυμένα με ελληνικά χρώματα οικεία σε όλους με φόντο την θάλασσα» επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.
Tο ημικύκλιο στο λογότυπο «αντιπροσωπεύει το Κοινοβούλιο αλλά και το αρχαίο θέατρο, το ωδείο. Το ημικύκλιο ως σύμβολο της μήτρας όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, η ελεύθερη σκέψη, η διαπάλη των απόψεων, αλλά και ο αρχαίος και σύγχρονος πολιτισμός» όπως εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών για να προσθέσει ότι πέμπτος στόχος ήταν να δοθεί «μία νότα αισιοδοξίας που λέει ότι παρά τις φορτούνες, μπορούμε. Μπορούμε να πάμε καλύτερα».
Μότο της προεδρίας όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος για τη δημιουργία του λογότυπου είναι «η Ευρώπη είναι η Κοινή μας Αναζήτηση, Our Common Quest, Notre Quête Commune».