Λαγκάρντ: Θα βλάψει σοβαρά την παγκόσμια οικονομία αν δεν αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ

newego_LARGE_t_1101_53943553

«Η παγκόσμια προοπτική παραμένει υποτονική σήμερα, αν και σε πολλές οικονομίες, βλέπουμε σημάδια ελπίδας» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Η γενική διευθύντρια του διεθνούς οργανισμού, σχετικά με την έναρξη της κρίσης, το 2008, παρατήρησε ότι «πέντε χρόνια μετά, το ταξίδι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και η ομίχλη της κρίσης παραμένει».
Επιπλέον, η κ. Λαγκάρντ, προειδοποίησε ότι το δημοσιονομικό αδιέξοδο που έχει προκληθεί στις ΗΠΑ θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα σε όλο τον κόσμο, αν το Κογκρέσο αποτύχει τελικά να αυξήσει το δημόσιο χρέος το οποίο φτάνει στο ανώτατο όριο του στις 17 Οκτωβρίου.
«Εν μέσω αυτής της μεγάλης δημοσιονομικής πρόκλησης … η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα επί του προϋπολογισμού, πάνω από το ανώτατο όριο του χρέους, δεν βοηθάει», σχολίασε.
Σύμφωνα με την κ. Λαγκάρντ: «η διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης ήταν κάτι αρκετά κακό, αλλά η αποτυχία να αυξήσουν το ανώτατο όριο του χρέους θα ήταν πολύ χειρότερη και θα μπορούσε να βλάψει πολύ σοβαρά όχι μόνο την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία».