Κρούζε: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη- Μέρκελ και Σόιμπλε στον κόσμο τους»

kruse

Ο εκπρόσωπος της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) στο Αμβούργο, Γιερν Κρούζε, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας, αλλά και κατά της  Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζουν σε έναν δικό τους κόσμο, αφού πιστεύουν ότι η χώρα μας κάνει πρόοδο.
Μάλιστα ο Κρούζε δήλωσε: «Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζουν προφανώς σε έναν άλλο κόσμο — αλλιώς δεν εξηγείται ότι και οι δύο αναγνωρίζουν στην Ελλάδα ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Οι αριθμοί λένε ξεκάθαρα κάτι άλλο». Επίσης, παρέθεσε τα εξής στοιχεία: «Το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε σε σχέση με το περασμένο έτος κατά 18 δισεκατομμύρια ευρώ, σε συνολικά περισσότερα από 321 δισεκατομμύρια και αποτελεί τώρα πάλι το 169% του ΑΕΠ της — άρα είναι περίπου όσο και πριν από την τελευταία απομείωση χρέους. Το ίδιο το ΑΕΠ πέφτει εδώ και 20 τρίμηνα: στο β´ τρίμηνο του 2013 υποχώρησε κατά 4,6%. Ομοίως, υποχωρεί περαιτέρω και ο τζίρος του λιανικού εμπορίου. Τον Αύγουστο αυτού του χρόνου μειώθηκε κατά 7,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Υποχωρεί εδώ και 41 μήνες. Η βιομηχανική παραγωγή τον Σεπτέμβριο του 2013 βρίσκεται 1,8% κάτω από την παραγωγή τον Σεπτέμβριο του 2012. Τον Αύγουστο του 2013 η ανεργία ήταν 27,3% και στους νέους ανυπόφορα υψηλή, στο 60,6%. Η ανάπτυξη βρίσκεται μοιραία στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου. Αυτό το έλλειμμα ανέβηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 κατά 9,8% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου χρόνου».

Το στέλεχος των Γερμανών ευρωσκεπτικιστών υποστήριξε καταλήγοντας  ότι «αντιμέτωπος με τέτοιους αριθμούς, το να αναγνωρίζεις στην Ελλάδα ότι επιτυγχάνει πρόοδο είναι τελείως παράλογο και συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών», τονίζοντας όχι μόνο ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη», αλλά και ότι «η ιδέα ότι ένα κοινό νόμισμα για 17 διαφορετικές οικονομίες θα μπορούσε να λειτουργήσει, πρέπει να θεωρηθεί αποτυχημένη».