Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προχωρά η ΠΟΕ – ΟΤΑ, αρχής γενομένης από σήμερα, κηρύσσοντας νέες στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Ειδικότερα, για σήμερα Πέμπτη η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει κηρύξει διαδοχικές στάσεις εργασίας, για το σύνολο των εργαζομένων στους δήμους από τις 12:00 έως τις 15:00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 15:00 έως τις 18:00 για την απογευματινή βάρδια.

Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση εργαζομένων έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών.

Στο μεταξύ, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για τη διαθεσιμότητα στο δημόσιο βάσει της οποίας δεν απαιτείται πλέον η υπογραφή των δημάρχων στις διαπιστωτικές πράξεις για τους δημοτικούς υπαλλήλους που θα τεθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ με ανακοίνωσή της και με επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αντιβαίνει το Σύνταγμα και καταργεί τη διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ.