«Κίτρινη ειδοποίηση» απο την Intrepol για την μικρή Μαρία

images.watchit.gr

Μπορεί μέχρι χτες η μικρή Μαρία να μην ήταν στην λίστα των παιδιών που αναζητούνται, ωστόσο ύστερα από το αίτημα των ελληνικών αρχών, η Interpol εξέδωσε «κίτρινη ειδοποίηση» για τον ξανθό άγγελο που βρέθηκε στον καταυλισμό ρομά στα Φάρσαλα.
«Κίτρινη ειδοποίηση» σημαίνει ότι η βάση DNA της Interpol, είναι στη διάθεση τόσο της ελληνικής αστυνομίας και όσο και όλων των άλλων μέλων της διεθνούς αστυνομίας προκειμένου να βρεθεί η πραγματική της ταυτότητα.
Η Interpol καλεί δηλαδή, τις χώρες που έχουν δική τους βάση DNA να εντάξουν στη δική της, όλα τα αρχεία τους για τα εξαφανισμένα παιδιά.

Η ειδοποίηση για τη μικρή Μαρία περιλαμβάνει το προφίλ του DNA και μια φωτογραφία του κοριτσιού που πιστεύεται ότι είναι περίπου 4 ετών και έχει ήδη σταλεί προς όλες τις χώρες μέλη του διεθνούς οργανισμού. Έτσι, όποιος πιστεύει πως μπορεί να έχει συγγένεια αίματος με το παιδί, μπορεί μέσω της Interpol να το διαπιστώσει.

Εκτίμηση της αστυνομίας είναι πως το ζευγάρι μεγάλωνε τη μικρή και ευελπιστούσε πως όταν μεγάλωνε, θα την πάντρευε και –κατά το έθιμο- θα έπαιρνε την προίκα της

Βέβαια, εκδόθηκε «μπλε ειδοποίηση» για τον Χρήστο Σαλή και την Ελευθερία Δημοπούλου (ή Σελήνη Σαλή), τους τσιγγάνους που είχαν το παιδί στο σπίτι τους και υποστηρίζουν πως το αγόρασαν έναντι 80 ευρώ από τη Βουλγάρα μάνα της.

Η «μπλε» ειδοποίηση αφορά στη συλλογή πρόσθετων στοιχείων για την ταυτότητα και τις δραστηριότητες των συγκεκριμένων ανθρώπων.