Το ΟΑΚΑ θα αναβιώσει μέρες του παρελθόντος, όπως την προσέλευση στον αγώνα με τη Μίλαν το 2006 για το Τσάμπιονς Λιγκ…

Από την ώρα που έγινε η κλήρωση για τη φάση των 8 του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, το ζευγάρι Ολυμπιακός – ΑΕΚ συγκέντρωσε την προσοχή σύσσωμης της εγχώριας ποδοσφαιρικής κοινότητας. Αυτό έγινε για μια σειρά λόγους που σχετίζονται τόσο με «παραδοσιακές» ερμηνείες  (οι δύο συγκεκριμένες ομάδες συγκαταλέγονται διαχρονικά στις μεγαλύτερες της χώρας), όσο και με ζητήματα «συνθηκών».

Πρόκειται για την επαναφορά της ΑΕΚ στις αναμετρήσεις με τους μεγάλους αντιπάλους της ύστερα από την αναγκαστική περσινή «διακοπή», εξαιτίας της παρουσίας της «Ένωσης» στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και τη συνεπαγόμενη απουσία από τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Για τους «κιτρινόμαυρους» οι επικείμενες αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό αποτελούσαν εξαρχής μια ευκαιρία για να πείσει η ΑΕΚ πως η επιστροφή της στα στάνταρ του παρελθόντος όντως έχει ξεκινήσει. Μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα αφενός απέσπασε αποτέλεσμα που αύξησε τις αρχικές πιθανότητές της για πρόκριση και αφετέρου με την εμφάνισή της κέρδισε τις εντυπώσεις.

Όλα αυτά συνηγορούν στο να υπάρχει πραγματικός «παροξυσμός» για τον δεύτερο αγώνα. Το ΟΑΚΑ θα αναβιώσει μέρες του παρελθόντος, όπως την προσέλευση στον αγώνα με τη Μίλαν το 2006 για το Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και σε αυτόν με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2004-2005 (είχαν «κοπεί» 63.129 εισιτήρια). Ενδεικτικό της τεράστιας επιθυμίας των φίλων της ΑΕΚ να βρεθούν στο ΟΑΚΑ είναι το γεγονός πως λίγη ώρα μετά την έναρξη της ηλεκτρονικής διάθεσης των εισιτηρίων από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ έπεσε από τη ζήτηση ο server της φόρμας, ενώ είναι αξιοσημείωτο φυσικά πως μετά από πολύ καιρό ανοίγουν και τα πάνω διαζώματα του σταδίου της Καλογρέζας…

Για την ΑΕΚ, που προηγείται με σημαντική διαφορά στη βαθμολογία του Νοτίου Ομίλου της Φούτμπολ Λιγκ, πιθανή πρόκριση επί του Ολυμπιακού θα δώσει -πέρα από τα προφανή- και το ισχυρότατο δέλεαρ της διεκδίκησης ενός τίτλου (απέχει από αυτούς από το 2011, όταν κατέκτησε τον ίδιο θεσμό), που σημαίνει και έξοδο στην Ευρώπη.

Ένα τεστ με ειδικές παραμέτρους αγωνιστικής υφής, αλλά και με γενικότερες. Το διακύβευμα είναι σημαντικότατο και δίνει άλλες διαστάσεις στον αγώνα της 11ης Μαρτίου απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που αντιμετωπίζει ξανά μετά από κάποιους μήνες μια μορφή αγωνιστικής κρίσης. Οι συνεχιζόμενες μέτριες εμφανίσεις οδήγησαν σε βαθμολογικές απώλειες, ενώ η ομάδα του Πειραιά αποκλείστηκε και από την Ευρώπη. Θα πρέπει, δε, να προσθέσουμε και την κακή εμφάνιση στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Το γενικότερο κλίμα αμφισβήτησης ανάγκασε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη να παρέμβει με δυναμικό τρόπο, επιβάλλοντας μεγάλο χρηματικό πρόστιμο 500.000 ευρώ στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του.

Αντίθετα, σε καλό κλίμα, όπως λένε τόσο οι άνθρωποι της ΑΕΚ όσο και του Ολυμπιακού, έγινε η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε όλα, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Στις ζοφερές μέρες που διανύει το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει μπροστά του με αυτήν την αναμέτρηση τη δυνατότητα να επαναφέρει στο επίκεντρο τα δρώμενα του αγωνιστικού χώρου και όχι τα εξωαγωνιστικά «παρατράγουδα»…

Πηγή:http://www.avgi.gr