Νέες κινητοποιήσεις στην Παιδεία

Σε  νέες κινητοποιήσεις φαίνεται πως οδηγείται το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, το οποίο ήδη αποφάσισε ότι οι καθηγητές θα συμμετάσχουν τελικά στην 24ωρη πανεργατική απεργία που έχουν κήρυξει, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Το Δοικητικό Συμβούλιο  της ΟΛΜΕ προτείνει: «νέα 24ωρη ή 48ωρη απεργία το διάστημα της κατάθεσης, συζήτησης και ψήφισης των νέων αντιλαϊκών μέτρων στη Βουλή, σε συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και με ενσωμάτωση σε αυτές ενδεχόμενες γενικές απεργίες»,  «συλλαλητήρια στην Αθήνα με κατάληξη στο Σύνταγμα, αλλά και στις άλλες πόλεις, και όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ   επιπλέον ζητά την  «διοργάνωση απογευματινών συλλαλητηρίων ή συλλαλητηρίων τα Σαββατοκύριακα, ανάλογα με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά τη συζήτηση και ψήφιση των μέτρων».

Παράλληλα, και στον χώρο των πανεπιστημίων συνεχίζεται η αναταραχή αφού όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Συνόδου  των πρυτάνεων Γ. Παναγιωτάκη, «ξεκινούμε κύκλο επαφών και συζητήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα με στόχο να καταστήσουμε σαφές ότι το ζήτημα των περικοπών των μηνιαίων αποδοχών των μελών ΔΕΠ είναι σημαντικό αλλά εξίσου, αν όχι περισσότερο, σημαντικό είναι το γεγονός ότι από την οικονομική υποβάθμιση των πανεπιστημίων και των εκπαιδευτικών τους, απορρέουν τραγικές συνέπειες για τον τόπο».