Κείμενο συμφωνίας φέρεται να έχει στείλει η Κομισιόν σε Τσίπρα

E5B9A91D0C5D5EA28640766DEC13A5DF

Ζητούν μέτρα 3,5 δισ. ευρώ

Κείμενο συμφωνίας φέρεται να έχει συντάξει η Κομισιόν και κατόπιν να το στέλνει το Σάββατο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως μετέδωσε ο ANT1.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, το κείμενο αναφέρεται ως MOU (Memorandum of Understanding), δηλαδή μνημόνιο και περιέχει θέσεις των θεσμών στη βάση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, στο Eurogroup.

Ο τηλεοπτικός σταθμός, επικαλούμενος κοινοτικές πηγές, ανέφερε πως το κείμενο προβλέπει, για το 2015, μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ ,κυρίως φοροεισπρακτικού χαρακτήρα.

Περιλαμβάνει, επίσης, όλο το φάσμα των θεμάτων της διαπραγμάτευσης από τον ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ έως τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, αλλά και την πάγια θέση του ΔΝΤ για περικοπές τουλάχιστον στις επικουρικές στις συντάξεις.

Τέλος, το Μαξίμου φέρεται να μελετά το κείμενο της συμφωνίας για να αιτιολογήσει τις αντιρρήσεις του αν και οι δανειστές δεν δέχονται αλλαγές στα δημοσιονομικά, καθώς οι Βρυξέλλες περιμένουν την απάντηση της Αθήνας προκειμένου να συντάξουν το τελικό κείμενο και να υπογραφεί η συμφωνία.