Κατέλαβαν ένοπλοι τον διεθνή αερολιμένα της Λιβύης

Ένοπλη ομάδα δυσαρεστημένων πολιτοφυλάκων, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Associated Press», κατέλαβε τον κεντρικό διεθνή αερολιμένα της Λιβύης στην Τρίπολη, αφού έκανε έφοδο με πολυβόλα και θωρακισμένα οχήματα, αναγκάζοντας τις αρχές να εκτρέψουν τις πτήσεις από το αεροδρόμιο, ανέφερε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Μοχάμεντ Ελ- Γκαργιανί της Ασφάλειας Τρίπολης, δήλωσε ότι πρόκειται για πολιτοφύλακες από την πόλη Ταρχούνα. Οι πτήσεις έχουν εκτραπεί στη στρατιωτική βάση Metiga στο κέντρο της Τρίπολης.

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε σύμφωνα με το «Reuters», ότι πρόκειται για μέλη της ταξιαρχίας al-Awfea, οι οποίοι αντιδρούν με αυτό τον τρόπο στη σύλληψη του διοικητή τους Αμπού Ελίχα. Το «Reuters» αναφέρει ότι ο Ελίχα απήχθη, ενώ το «Associated Press» κάνει λόγο για σύλληψη του την Κυριακή.

Το «Reuters», τονίζει ότι ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, δήλωσε στο πρακτορείο ότι η κατάσταση είναι τεταμένη και στο σημείο υπάρχουν τανκς, ενώ δεν επιτρέπεται σε κανέναν η είσοδος στα κτήρια του αεροδρομίου.