Κατάστημα μετανάστη κάηκε το βράδυ στο Ηράκλειο – Υπόνοιες εμπρησμού με ρατσιστικά κίνητρα (βίντεο)

Πανικός προκλήθηκε τα ξημερώματα σε γειτονιά στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης μετά από επίθεση αγνώστων δραστών με μολότοφ εναντίον καταστήματος τροφίμων που διατηρούσε Πακιστανός!
fotia_13

«Σας παρακαλώ, όχι φωτιά», επαναλάμβανε ο άτυχος επιχειρηματίας την ώρα που καθώς φαίνεται κάποιοι επιτέθηκαν στο μαγαζί του με μολότωφ. Έντρομοι οι κάτοικοι της οδού Γιαμπουδή βγήκαν στα μπαλκόνια τους ενώ η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε τα χειρότερα!

Τα αίτια δεν έχουν αποσαφηνιστεί επισήμως αλλά όλα δείχνουν, πως δεν πρόκειται απλώς για πυρκαγιά που προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα αλλά κάποιοι σκοπίμως παρέδωσαν μαγαζί και εμπόρευμα στην πυρά. Οι περίοικοι βγήκαν έντρομοι στα μπαλκόνια και κάποιος μάλιστα βιντεοσκόπησε τα όσα συνέβησαν. Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο defenceline.gr και είναι πράγματι συγκλονιστικό. Ακόμη συγκλονιστικότερη όμως είναι η υποψία ότι μπορεί τα κυκλώματα που πανελλαδικά πασχίζουν να τρομοκρατήσουν τους μετανάστες να δρουν τόσο απροκάλυπτα και στο Ηράκλειο.

Το μίνι μάρκετ καταστράφηκε ολοσχερώς παρ’ ότι έσπευσαν στο σημείο 4 οχήματα της πυροσβεστικής με 11 άνδρες οι οποίοι και προχώρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς στις 05:10 τα ξημερώματα. Την προανάκριση για τα αίτια κάτω από τα οποία εκδηλώθηκε η φωτιά ενεργεί το Ανακριτικό της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου με τις πληροφορίες να λένε ότι η ζημιά που προκλήθηκε στην επιχείρηση αγγίζει τις 15.000 ευρώ.