«Καταπίνουν» το νέο Μνημόνιο

ΤΡΙΑΔΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ«Ενισχυμένη» γραμμή πίστωσης με 15-20 «μεταρρυθμίσεις» και επιτήρηση και από το ΔΝΤ προαναγγέλλει τώρα ο Γκ. Χαρδούβελη

Σιγά – σιγά εμφανίζει η κυβέρνηση τη νέα συμφωνία

Τους δράκους στο παραμύθι περί «νέας σχέσης με τους δανειστές χωρίς Μνημόνιο» αναγκάζεται να εμφανίσει σταδιακά η κυβέρνηση, καθώς η στιγμή της αλήθειας πλησιάζει. Μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Αντ. Σαμαρά, εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup και της άφιξης της τρόικας, οι κ. Βενιζέλος και Χαρδούβελης απέδωσαν σε «παρεξήγηση» δήλωση του Ντάισελμπλουμ περί «πιθανής συνέχισης του Μνημονίου στην Ελλάδα», αλλά λίγες ώρες αργότερα την επιβεβαίωσε επί της ουσίας ο υπουργός Οικονομικών.

Σε συνέντευξή του στο Reuters ο Γκ. Χαρδούβελης παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση συζητεί μια «ενισχυμένη γραμμή πίστωσης» με «15-20 μεταρρυθμίσεις», που θα ολοκληρωθούν στη διάρκεια ισχύος (έξι μήνες – ένα χρόνο) του νέου προγράμματος. Για πρώτη φορά, μάλιστα, εγκατέλειψε τους ισχυρισμούς περί φυγής του ΔΝΤ υποστηρίζοντας ότι την παραμονή του επιθυμεί και η κυβέρνηση για λόγους ηρεμίας των αγορών.

Πηγή:http://www.avgi.gr/article/4719707/-katapinoun-to-neo-mnimonio