«Καστάνκα» από τη Ρωσία στο Εθνικό

«Καστάνκα» από τη Ρωσία στο Εθνικό

Διευρύνοντας τη συνεργασία του με θεατρικά σχήματα από τη Ρωσία, το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Flowers of Russia», θα φιλοξενήσει στις 5 Ιουνίου, στην Κεντρική του Σκηνή, την πολυβραβευμένη παιδική παράσταση «Καστάνκα», που είναι βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Άντον Τσέχοφ.

Η παράσταση είναι μια παραγωγή του ρωσικού Ekaterinburg Theatre for Young Spectators και έχει τιμηθεί με βραβεία όπως αυτό της «Χρυσής Μάσκας», ενώ έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως οι Εσθονία, Σερβία, Πολωνία, Γερμανία, Αυστρία, Κροατία, Ιταλία, Ρουμανία και Μεγάλη Βρετανία.

«Ηρωίδα» του έργου μια χαριτωμένη σκυλίτσα, η Καστάνκα, που ζει ευτυχισμένη με τα αφεντικά της ώσπου μια μέρα χάνεται. Τη βρίσκει και την παίρνει μαζί του ένας άνθρωπος του τσίρκου, που δουλειά του είναι να εκπαιδεύει ζώα για να κάνουν διάφορα κόλπα. Εκεί κάνει νέους φίλους και ζει μαζί τους όμορφες και άσχημες στιγμές, χωρίς όμως να ξεχνάει το παλιό της σπίτι, στο οποίο θα επιχειρήσει να επιστρέψει.

Παράλληλα, την ημέρα της παράστασης, ο ηθοποιός και καθηγητής υποκριτικής Andrei Shimko θα διευθύνει εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 12-18 ετών, το οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν σκηνοθέτες, θεατροπαιδαγωγοί και ηθοποιοί.

Πηγή: http://www.avgi.gr