Καναδάς: Εστιατόριο πουλάει μπέργκερ φώκιας με το όνομα της Μπαρντό – ο ιδιοκτήτης δέχεται απειλές

10188468F19FDA7106C4FCA032C440FC

Ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στο Κεμπέκ του Καναδά, που προσφέρει στους πελάτες του μπέργκερ με κρέας φώκιας, δέχεται απειλές για την ζωή του και μηνύματα μίσους.
Όπως δήλωσε στο δίκτυο CBS, ο Kim Côté, ιδιοκτήτης του «Bistro Côté-Est», προσέθεσε το μπέργκερ φώκιας στον κατάλογο του εστιατορίου το 2012.
Μάλιστα, σε μια αποτυχημένη προσπάθεια αστεϊσμού, το μπέργκερ, ονομάστηκε «Phoque Bardot», από τη λέξη φώκια στα γαλλικά και το επίθετο της ηθοποιού Brigitte Bardot, που είναι γνωστή για την ευαισθησία της απέναντι στα ζώα.
Το μπέργκερ που τόσο καιρό είχε περάσει απαρατήρητο, έγινε πρώτο θέμα, ύστερα από μια σχετική ανάρτηση σε σελίδα φιλόζωων στο Facebook, η οποία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.
Εξαγριωμένοι φιλόζωοι απείλησαν να καταστρέψουν το εστιατόριο, ακόμα και να σκοτώσουν τον ιδιοκτήτη του.
Σύμφωνα με τον κ. Côté, το κρέας που χρησιμοποιεί είναι νόμιμο και ελεγμένο και όχι από κρέας μωρού φώκιας, όπως αναφέρει η ανάρτιση.
Το αμφιλεγόμενο μπέργκερ, κοστίζει 18 δολάρια ενώ, περιέχει και φουά γκρα, που σύμφωνα με φιλοζωικές οργανώσεις παράγεται με βάναυσο τρόπο αφού οι πάπιες ταΐζονται μέχρι θανάτου για να μαλακώσει το συκώτι τους.