Καμμένος: Να φύγει ο Σαμαράς

Την άμεση απομάκρυνση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, θέτει ως όρο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας στο σχηματισμό μίας πιθανής κυβέρνησης
στην οποία θα μετέχουν οι ίδιοι.

Το κόμμα του Καμμένου, έστειλε σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα στα γραφεία της Συγγρού ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα όσο στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται ο Σαμαράς. Να υπενθυμίσουμε ότι το κόμμα των Ανεξάρτητων είχε πέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης προκειμένου να συμμετάσχουν σε μία κυβέρνηση συνεργασίας-εθνικής σωτηρίας.

Τόσο ο Καμμένος όσο και τα κορυφαία στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν θεωρούν αξιόπιστο συνομιλητή το Σαμαρά με βάση τις αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις που έχει διατυπώσει όλο το προηγούμενο διάστημα.
«Πρώτα διέγραψε τους μνημονιακούς και μετά διέγραψε αυτούς που καταψήφισαν το δεύτερο Μνημόνιο. Τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κανείς σε έναν ηγέτη που συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο», λένε κάποια στελέχη, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνομιλήσουν με οποιδήποτε άλλο επιλέξουν ως αρχηγό οι Νεοδημοκράτες.

Οι θέσεις Καμμένου και στελεχών, δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά, καθώς παρατηρείται μια γενικότερη δυσαρέσκεια ως προς το πρόσωπο του Σαμαρά μέσα από τη Νέα Δημοκρατία για τον τρόπο που κινήθηκε προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά.

Η δυσαρέσκεια μάλιστα αναμένεται να γίνει ακόμα πιό έντονη εφόσον συνεχίσουν να δημοσιοποιούνται δημοσκοπήσεις που δείχνουν την ΝΔ πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που εφόσον επιβεβαιωθεί στις κάλπες θα σημάνει την μη επανεκλογή περισσότερων από τους μισούς βουλευτές της ΝΔ.