Κάμερα αποθανάτισε βάτραχο να καταπίνει ολόκληρη νυχτερίδα!

frunos-nuxterida-105715

Την κατάλληλη ώρα στο κατάλληλο σημείο βρέθηκε ο δασοφύλακας Yufani Olaya, στο εθνικό πάρκο Cerros de Amotape, στο βορειοδυτικό Περού, αφού κατάφερε να αποθανατίσει έναν φρύνο που προσπαθεί να καταβροχθίσει μια νυχτερίδα.
Ο βιολόγος που είδε πρώτος την φωτογραφία, σχολίασε, ότι αυτή είναι ενδεχομένως η πρώτη καταγραφή φρύνου Bufo marinus να τρώει νυχτερίδα.
Ο φρύνος Bufo marinus ή αλλιώς γιγάντιος νεοτροπικός φρύνος, ζει στην κεντρική και νότια Αμερική και έχει ασυνήθιστο διατροφολόγιο αφού τρέφεται με ζωντανή αλλά και νεκρή ύλη.
Το εντυπωσιακό με την φωτογραφία που προκαλεί έκπληξη, είναι το γεγονός ότι είναι δύσκολο για έναν φρύνο να πιάσει θηράματα που πετούν τόσο ψηλά από το έδαφος όσο οι νυχτερίδες, ενώ όπως εικάζει ο δασοφύλακας, η νυχτερίδα έψαχνε για έντομα κοντά στο έδαφος, όταν προσγειώθηκε στο στόμα του φρύνου.
Η νυχτερίδα στη φωτογραφία πιθανότατα ανήκει στο είδος Molossus molossus, που ζει στο βόρειο τμήμα της Νοτίου Αμερικής και τελικά στάθηκε τυχερή αφού, κατάφερε να ζήσει! Ο φρύνος δεν κατάφερε να την καταπιεί ολόκληρη και την παράτησε. Λίγο λεπτά μετά φυσικά η νυχτερίδα πέταξε μακριά.