Καλαμάρια με πιπεριές και μελιτζάνες

Kalamari-gemisto-me-poure-melitzanas-33866-1Υλικά
1 κιλό καλαμάρια σε κομμάτια μπουκιάς

3/4 κούπας λάδι

1/4 κούπας λευκό κρασί

10 κόκκους πιπέρι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 μέτριες μελιτζάνες σε κύβους

5 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

5 μεγάλα κρεμμύδια σε φετάκια

5-6 μακριές πράσινες πιπεριές σε κρίκους

1 καυτερή πιπεριά σε κομμάτια
Ατομα: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 30′

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Εκτέλεση
Βάλτε τα καλαμάρια σε κατσαρόλα επάνω σε χαμηλή φωτιά, κι αφήστε τα ώσπου να εξατμιστεί το νερό τους. Ρίξτε το μισό λαδι και σοτάρετέ τα ελαφρά. Σβήστε τα με το κρασί, προσθέστε τους κόκκους πιπέρι και λίγο αλάτι κι αφήστε τα να σιγοβράσουν, σκεπασμένα, ώσπου να μαλακώσουν, προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί. Στο μεταξύ, αλατίστε τις μελιτζάνες και αφήστε τες να σταθούν 30′. Ξεπλύντε και στραγγίστε τες. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάλτε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες, ώσπου να μαραθούν και να μαλακώσουν. Προσθέσε τα καλαμάρια και σιγοβράστε το φαγητό λίγο ακόμη, ώσπου να μείνει με λίγη σάλτσα, σχεδόν με το λάδι του. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με πιλάφι.

Πηγή —> vefashouse.gr