Κακλαμάνης: Το «success story» έχει περάσει στο παρελθόν

No 529004

Νέα επίθεση κατά του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης εξαπέλυσε την Παρασκευή μέσω ραδιοφωνικού σταθμού ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο βουλευτής αμφισβήτησε ευθέως το περίφημο «success story», της ΝΔ και μίλησε για «κοροϊδία» στα περί ανάπτυξης. «Είχα κάνει πριν από καιρό μια ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών, πόσες επενδύσεις, είτε από Έλληνες είτε από ξένους, άνω του 1 εκατ. ευρώ έχουν γίνει στην Ελλάδα το 2012. Ξέρετε την απάντηση; Τέσσερις… Να μιλάμε λοιπόν για ανάπτυξη με αυτήν την επίσημη απάντηση, αντιλαμβάνεστε ότι κοροϊδεύουμε αλλήλους. Νομίζω ότι αυτό (το success story) έχει περάσει πλέον στο παρελθόν».

Στην συνέχεια, περιέγραψε μια εικόνα ασυνεννοησίας στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης: «Αλλα μας είπε ο κ. Μαυραγάνης στη Βουλή και άλλα λέει τώρα ο κ. Σταϊκούρας και άλλα άκουσα από τον κ. Στουρνάρα. Δεν ξέρω τελικά τι γίνεται στο υπουργείο Οικονομικών. Αυτό, ότι επεκτείνω το επίδομα θέρμανσης είναι μια αστειότητα! Όταν είπα στη Βουλή για τον κ. Στουρνάρα ότι ματαιοπονεί πως δεν θα τον αλλάξουμε, έπεσαν να με φάνε. Και παπαγαλάκια από το κόμμα μου. Τώρα, είναι πολύ πιο επίκαιρο».

Κατά την διάρκεια της ραδιοφωνικής του συνέντευξης ο κ. Κακλαμάνης κλήθηκε να σχολιάσει τις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης Καραμανλή: «Για να πάψει η φιλολογία σχετικά με το ποιος φταίει ή δεν φταίει, υπενθυμίζω ότι εδώ και μήνες έχει σταλεί στη Βουλή μια δικογραφία από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που, με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος, ζητάει να διερευνηθεί πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο»
«Δεν είμαι σίγουρος ότι και ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δυσαρεστηθεί αν γίνει σήμερα εξεταστική επιτροπή. Εξάλλου, δεν είναι ανάγκη να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ. Η πλειοψηφία της Βουλής θα αποφασίσει. Να τελειώνει αυτό. Και ο έλεγχος να αρχίσει από το 2000. Η ΝΔ το έχει αποδεχθεί αυτό. Μόλις αρχίσει η Ολομέλεια, οφείλει η κυβέρνηση να πάρει την πρωτοβουλία. Διότι στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, θα το βάλω το θέμα. Κι αν δεν συμβεί το εθιμικό και συνεδριάσει, θα το ζητήσουμε».

Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Κακλαμάνης, ο μόνος τρόπος να μην είναι υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας την επόμενη άνοιξη είναι να υπάρξουν τριπλές εκλογές: «Τοποθετήθηκα άπαξ και ότι λέω ισχύει (σ.σ.: ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος). Αν προκύψει θέμα – που δεν βλέπω κάτι να προκύψει, που είναι ένα και μόνο, να γίνουν τριπλές εκλογές – ενδεχομένως τότε θα προσπαθήσω να επανεκλεγώ στην κεντρική πολιτική σκηνή. Κανένα άλλο θέμα δεν υπάρχει».