Η τηγανιά του Άκη

tigania4718_mouΣοτάρουμε τα λουκάνικα σε λίγο ελαιόλαδο μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα μέχρι να πάρουν καλό χρώμα. Αδειάζουμε τα λουκάνικα και το λάδι τους σε ένα τρυπητό και τα κρατάμε στην άκρη. Το λίπος που βγάζουν το πετάμε.
Λαδώνω λίγο το κρέας και το αλατοπιπερώνω ελαφρά. Χωρίς να ρίξω άλλο λάδι το βάζω στην κατσαρόλα και το σοτάρω πάρα πολύ καλά σε δυνατή φωτιά. Θα πάρει αρκετή ώρα και δεν πρέπει να παρανακατεύετε το φαγητό στην κατσαρόλα γιατί θα βράσει και δεν θα πάρει χρώμα.

Όταν είναι έτοιμο το χοιρινό και έχει ροδοκοκκινήσει τότε ρίχνουμε μέσα ξανά τα λουκάνικα, σβήνω με το ξύδι ξύνοντας τα κομματάκια που τυχόν έχουν κολλήσει στην κατσαρόλα και θα δώσουν την ωραία γεύση στη σάλτσα μας, προσθέτω το μέλι, τη μπύρα και τα κρεμμύδια, ανακατεύω και κλείνω με μια πλαστική μεμβράνη ή με το καπάκι της κατσαρόλας αφήνοντας ελάχιστο άνοιγμα για να φεύγουν οι πολλοί ατμοί. Στην περίπτωση της μεμβράνης κάνω 4 μικρές τρυπούλες με ένα μαχαίρι.

Βράζω για μια ώρα σε μέτρια φωτιά (αν φτάνει μέχρι το 9 η κουζίνα μου βράζω στο 6.5-7
Συνοδεύω με πατάτες πουρέ ή με γιαούρτι και πίτες κομμένες στα 4 ή ακόμα και με τσιπς…

Αν σουρώσετε το λουκάνικο για να φύγουν τα λάδια το φαγητό γίνεται αυτομάτως πιό υγειινό!

Υλικά
1 κιλό χοιρινό κρέας από λαιμό χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές
6 μικρά χωριάτικα λουκάνικα 350 γρ. κομμένα σε φέτες
4 κρεμμύδια ξερά κομμένα στη μέση και χωρισμένα στα «φύλλα» τους
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
50-70 γραμμάρια ξύδι μπαλσάμικο (ανάλογα το ξύδι και τη γεύση σας)
50-100 γραμμάρια μέλι (ανάλογα το μέλι και τη γεύση σας)
500 γραμμάρια μαύρη μπύρα
λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
αλάτι
πιπέρι

Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα κ 30 λεπτά
Κόστος: 10.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: Οικογενειακή

Πηγή —> oisyntagesmoy.gr