Η συνάντηση Παπούλια-Βενιζέλου για την ΑΟΖ

Παπούλιας-Βενιζέλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, δέχτηκε χτες Τετάρτη, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλο.
Ο κ. Παπούλιας αφού ενημερώθηκε από τον επικεφαλή της διπλωματίας για τις ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή και τη θέση της Ελλάδας, στάθηκε ιδιαίτερα στα όσα επέτυχε με το πρόσφατο ταξίδι του στην Αίγυπτο και εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή «ξεμπλόκαρε» η συζήτηση Ελλάδας και Αιγύπτου για τον ορισμό της ΑΟΖ ανάμεσα στις δυο χώρες.

Μπροστά στις κάμερες ακολούθησε η εξής στιχομυθία ανάμεσα:

– Κάρολος Παπούλιας: «Τι κάνετε, είστε καλά;»
– Βαγγέλης Βενιζέλος: «Προσπαθώ»
– Κ.Π.: «Σας παρακολούθησα στην Αίγυπτο και χάρηκα πάρα πολύ που ξεκόλλησε ένα θέμα»
– Β.Β.: «Πήγε πράγματι πολύ καλά. Και, γενικά, προσπαθούμε να προστατεύσουμε και να αναβαθμίσουμε τη θέση της χώρας σε μια περιοχή πάρα πολύ ταραγμένη και επικίνδυνη. Στην Αίγυπτο πήγαμε πολύ καλά. Αυτό είναι ένα πλαίσιο κοινής αποδοχής πάρα πολύ θετικό και για τις δύο χώρες, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Αίγυπτο και, θα έλεγα, γενικότερα για την ανατολική Μεσόγειο. Και στη Συρία προσπαθούμε να βοηθήσουμε για μια πολιτική λύση οριστική, ολοκληρωμένη, μετέχοντας στο κεντρικό ρεύμα βέβαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί πρέπει να έχουμε συμμάχους προκειμένου να πετύχουμε μεγάλους στόχους»
– Κ.Π.: «Φαίνεται ότι τελικά μάλλον…»
– Β.Β.: «…Θα επικρατήσει η πολιτική λύση. Ας ελπίσουμε. Αλλά θέλει συμμετοχή πολλών παραγόντων για να ευδοκιμήσει αυτό»
– Κ.Π.: «Σωστά».

Όταν ολοκληρώθηκε η συνάντηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνει δηλώσεις.