Η πρώτη αντίδραση του πρωθυπουργού για το Ωραιόκαστρο

Μέσω twitter σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας την ξενοφοβική αντίδραση γονέων και δημάρχου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, Αστέριου Γαβότση, για τη φοίτηση προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Παράλληλα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «μειοψηφικές και ακραίες φωνές όπως αυτές του δημάρχου Ωραιοκάστρου πρέπει να απομονωθούν από το σύνολο του πολιτικού κόσμου».

Το κυβερνών κόμμα κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία «να πάρει σαφείς αποστάσεις από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, καταδικάζοντας τις δηλώσεις του και τις σαφείς προτροπές του προς τους πολίτες να ασκήσουν βία».

«Η ένταξη των παιδιών των προσφύγων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι μια επιβεβλημένη κίνηση, που με μεθοδικότητα και σοβαρό σχεδιασμό προωθεί το υπουργείο Παιδείας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

tsipras-oreokastro1

tsipras-oreokastro2

Από την πλευρά του, ο Πάνος Καμμένος σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σχολίασε:

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γονιός ο οποίος μπορεί να πει ότι αυτά τα παιδάκια είναι μολυσμένα και δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα δικά μας. Είναι απαράδεκτο, είναι καταδικαστέο από όλους μας. Εάν έγιναν τέτοιες δηλώσεις είναι θλιβερές και πραγματικά δεν θέλω να το πιστέψω ότι μπορεί να υπάρχει γονιός ο οποίος έκανε τέτοιες δηλώσεις».

Με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή «οι πολίτες, οι Έλληνες, στο σύνολό τους, ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων, δείξαμε ένα πολύ ανθρώπινο πρόσωπο κι αυτό το εισπράττουμε. Σε μια δύσκολη στιγμή αυτός ο λαός τους αγκάλιασε τους πρόσφυγες», είπε και σημείωσε πως «αυτή η χώρα έχει μνήμες», υπενθυμίζοντας τους Έλληνες που έφυγαν από τη Σμύρνη το 1922 και τα πρώτα καράβια που τους φιλοξένησαν ήταν από τη Συρία.

Πηγή: efsyn.gr