Η Μέρκελ χάνει τις εκλογές

Το κόμμα της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ βίωσε μια από τις χειρότερες ήττες του καθώς στις χθεσινές εκλογές έφερε αποτελέσματα που ενθαρρύνουν εκείνους που θέλουν να στείλουν την κ. Μέρκελ και το επιτελείο της στο σπίτι, σε μια φάση που η κρίση στην Ελλάδα μπαίνει σε άλλα ‘δύσκολα’ νερά.

Μια εβδομάδα μετά τους πανυγηρισμούς για τη νίκη Ολάντ, οι Σοσιαλδημοκράτες κέρδισαν τις εκλογές στην περιοχή της Ρηνανίας και της Βεστφαλίας. Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών στην περιοχή Ρόμπερτ Ρέτινγκεν  δήλωσε πως παραιτείται προκειμένου το κόμμα του να τοποθετήσει κάποιον πιο δυνατό αντίπαλο στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα exit polls της κρατικής Γερμανικής τηλεόρασης οι Σοσιαλδημοκράτες κερδίζουν με ποσοστό 39,1, κάτι που δείχνει αύξηση  κατά 4,6 , σε σχέση με τις πορηγούμενες εκλογές δυο χρόνια πριν. Ενώ τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι τα επίσημα, οι Σοσιαλδημοκράτες φαίνεται να κερδίζουν με διαφορά δυο ψηφίων. Τέλος, το ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών άγγιξε το 26,3 με διαφορά 8,3 από τις προηγούμενες εκλογές.