Οι Gregorian για πρώτη φορά στην Ελλάδα

soleiΟι Gregorian για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης παρουσιάζουν μια συναυλία μαγική, ένα φαντασμαγορικό σκηνικό υπερθέαμα με όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους.

Οι Gregorian αποτελούνται από 8 τραγουδιστές, 2 τραγουδίστριες και συνοδεύονται από 6μελές μουσικό συγκρότημα. Όλοι τους με κλασική μουσική εκπαίδευση, ντυμένοι με υπέροχες βελούδινες στολές μοναχών σχεδιασμένες σε πανέμορφα χρώματα δημιουργούν ένα φαντασμαγορικό θέαμα με φωτιστικά εφέ, προβολές και ειδικά εφέ με καθρέφτες,  ομίχλη, καπνό, κεριά και άλλες εκπλήξεις, που εκστασιάζουν το κοινό.

Οι Gregorian δημιουργήθηκαν στη Βασιλική Μονή Εσκοριάλ στην Ισπανία από τον Frank Peterson. Περιπλανώμενος στους μεσαιωνικούς διαδρόμους του μοναστηριού άκουγε ροκ μουσική στο walkman του και οι ήχοι της μοναστικής χορωδίας συγχωνεύονταν με τη μουσική που άκουγε. Ήταν μια  εμπειρία που τον ενέπνευσε να αρχίσει να πειραματίζεται με την ιδέα του συνδυασμού ροκ μουσικής με τους ήχους του Γρηγοριανού μέλους. Το πείραμα αυτό έγινε πραγματικότητα το 1990, με το παγκόσμιο ηλεκτρονικό φαινόμενο Enigma, με συν-δημιουργούς τον Frank και τον Michael Cretu.

Το νέο CD τους με τίτλο «Epic Chants» περιλαμβάνει τα καλύτερα τραγούδια από τις μεγαλύτερες  κινηματογραφικές ταινίες όλων των εποχών ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η παγκόσμια περιοδεία τους με τίτλο «Epic Chants World Tour 2013» η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2014.

Στο πλαίσιο αυτής της περιοδείας βρίσκεται και η συναυλία τους στην Αθήνα στο Ηρώδειο την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου για να τους απολαύσουμε. Είναι η πρώτη γνωριμία τους με το ελληνικό κοινό και νιώθουν ιδιαίτερη χαρά που θα βρεθούν σ’ ένα χώρο ιερό, που εναρμονίζεται και ταυτίζεται απόλυτα με τη μουσική τους.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων:

Διακεκριμένη Ζώνη: 68 €
Α’ Ζώνη: 55 €
Β’ Ζώνη: 45 €
Γ΄ Ζώνη: 35 €
Δ’ Ζώνη: Άνω Διάζωμα 22 €
Φοιτητικό – Ανέργων (Άνω Διάζωμα) 15 €

Προπώληση:

Καταστήματα Public
Ταμεία
: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) Ticketservices
Εισιτήρια Online: 
www.ticketservices.gr
Τηλεφωνική αγορά: 
210 7234567

– See more at: http://www.elculture.gr/music/Gregorian-hrwdeio-639903#sthash.00JTMHnd.dpuf