Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα υποστεί τις συνέπειες αν δε σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.

Μήνυμα- φωτιά  έστειλε στην Ελλάδα ο  γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγες ώρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Ο Σόιμπλε προειδοποιεί τους έλληνες ψηφοφόρους ότι αν εκλεγεί κυβερνητική πλειοψηφία που δεν θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της χώρας με τους δανειστές, τότε «η Ελλάδα θα υποστεί τις συνέπειες. Η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε εθελοντική βάση» ανέφερε με νόημα.

Επίσης, υποστήριξε ότι τα εκλογικά αποτελέσματα σε Ελλάδα και Γαλλία, δε θα επηρρεάσουν καθόλου τη γερμανική πολιτική και αναφερόμενος στην Ισπανία δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας είναι «στο σωστό δρόμο», αλλά «έχει ακόμη πολύ  να διανύσει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βερολίνο απέφυγε να σχολιάσει το οτιδήποτε για τις εκλογές στην Ελλάδα. Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ, όταν ρωτήθηκε για το θέμα των μεταναστών στη χώρα μας.

«Δεν πρόκειται να πάρω θέση για ένα τέτοιο θέμα τρεις μέρες πριν από τις εκλογές.Το ζητούμενο είναι να προκύψει από τις εκλογές σταθερή κυβέρνηση».

Είναι φανερό πως η γερμανική Κυβέρνηση προβληματίζεται αρκετά, καθώς από τα 32 κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές, μονο τα 3 υποστηρίζουν τις συμφωνίες με την Τρόικα.