ΤΣΙΠΡΑΣ: Μετά την απεργία έπεσαν οι τόνοι

 

Παρά τις μεγάλες προσδοκίες που υπήρχαν εν αναμονή της απεργίας της 20ης Φεβρουαρίου, η Κουμουνδούρου επέλεξε την Τετάρτη να κατεβάσει λίγο τους τόνους για τις πολιτικές επιπτώσεις των διαδηλώσεων και των κινητοποιήσεων.

Οι αλλεπάλληλες εκκλήσεις για μαζική συμμετοχή και δημιουργία μετώπου ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής και της κυβέρνησης, οι ενδείξεις για την περαιτέρω στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις χθεσινές κινητοποιήσεις προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα.

Στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα δεν εκδήλωναν χθες κανέναν ενθουσιασμό και χαρακτήριζαν την απεργία έναν «δείκτη» για τις εξελίξεις στο κοινωνικό πεδίο.
Προβληματισμένοι φαίνεται να είναι στην Κουμουνδούρου για τις πραγαμτικές συνθήκες όπου οι εργαζόμενοι καλούνται να συμμετέχουν στις απεργίες καθώς πολλοί είναι εκείνοι που δεν προθυμοποιούνται να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτές λόγω απώλειας των χρημάτων τους.

Συνεργάτες του κ. Τσίπρα επιχείρησαν την Τετάρτη να εξηγήσουν την περιορισμένη συμμετοχή του κόσμου στην χθεσινή συγκέντρωση: «Ξέρουμε ότι ο κόσμος δεν αντέχει πια την απώλεια εισοδήματος και μας το λέει. Μας ζητούν να γίνονται οι πορείες απόγευμα, ή σε μη εργάσιμες ημέρες, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμάς»

tovima.gr