«Η Βρετανία είναι ένα ρατσιστικό έθνος»

 

»Η Βρετανία είναι ένα ρατσιστικό έθνος. Ένας στους τρεις Βρετανούς παραδέχεται ότι είναι ρατσιστής», αναφέρει αγγλική ιστοσελίδα, η οποία στηρίζει την διαπίστωση αυτή σε μία δημοσκόπηση που διεξήγαγε με σκοπό να εξετάσει το κατά πόσο οι Βρετανοί είναι δεκτικοί απέναντι στους ξένους.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ένας στους τρεις Άγγλους, παραδέχτηκε ότι κάνει τακτικά ρατσιστικά σχόλια ή συμμετέχει σε συζητήσεις που μπορούν να θεωρηθούν ρατσιστικές. Επιπλέον, ένας στους δέκα τουλάχιστον, παραδέχθηκε ότι έχει κατηγορηθεί από κοντινό, φιλικό ή συγγενικό, του πρόσωπο ως »ρατσιστής».

Το 40% των ερωτηθέντων ομολόγησε ότι, σε συζητήσεις που κάνει για τους μετανάστες της Βρετανίας, έχει χρησιμοποιήσει την φράση: »δεν είμαι ρατσιστής, αλλά…» με την πιο συνήθη πρόταση που ακολουθεί να είναι «… δεν τους θέλω εδώ στην χώρα μου».

Τα άτομα ηλικίας 18-24, δήλωσαν ότι κάνουν καθημερινά ρατσιστικά σχόλια, ή η συμπεριφορά τους μπορεί να θεωρηθεί αντικειμενικά  »ρατσιστική».

Σε ότι αφορά την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί στο μεταναστευτικό, ένας στους έξι Βρετανούς, θεωρεί πως πρέπει να κλείσουν οι »πόρτες» της χώρας τους για όσους δεν είναι Βρετανοί υπήκοοι.

Σε αυτό το πνεύμα μάλλον έγιναν και οι πρόσφατες δηλώσεις της Αγγλίδα Υπουργού Εσωτερικών Τερέζα Μέι η οποία είπε ότι «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά εχθρικό περιβάλλον για τους λαθρομετανάστες».